Hvis man skal udvikle ledelsen i organisationen, er det en fordel at have et fælles sprog for god ledelse. I form af et fælles ledelsesgrundlag der afstemmer ledernes forventninger til udøvelsen af god ledelse.
LEDERIET bistår ledergrupper med at formulere deres fælles ledelsesgrundlag og beskrive organisationens Leadership Pipeline.
Vi skræddersyr forløb, der udvikler ledernes kompetencer til at omsætte ledelsesgrundlaget til god lederadfærd i hverdagen.
Traditionelt bygges et ledelsesgrundlag op på fem hjørnesten:
Opgaver og prioriteter: Hvilke opgaver har ledelsesfunktionerne ansvaret for? Hvad skal jeg prioritere som leder for at lykkes på det lederniveau, jeg er på? Hvilke beslutningskompetencer ligger på hvilke niveauer i organisationen?
Værdier: Hvilke holdninger til god ledelse har vi og ønsker vi knæsat i vores organisation? Hvilke værdier for god ledelse er vigtige for os?
Ledelsespraksis: Hvilken ledelsespraksis forventer vi, at vores ledere udfører i hverdagens ledelse? Afledt af de klare holdninger til ledelse, vil der kunne gives en række eksempler på god ledelsespraksis. Og der kan skabes en kompetenceudviklende proces, hvor den enkelte leder får mulighed for at reflektere over sin egen måde at være leder på samt tilegne sig metoder og redskaber, der kan udvikle praksis.
Kompetencer: Hvilke færdigheder skal jeg mestre for at lykkes i min lederrolle?
Ledervurdering: Hvordan ønsker vi at evaluere på, hvordan vi udøver ledelse f.eks. i form af en model for ledelsesvurdering. På baggrund af ledervurderingen kan lederen opstille sin egen udviklingsplan.
Lederiet har fungeret som proceskonsulent for direktionen i FORMKON A/S, produktionsledelsen i MAN Diesel, direktionen i Viborg Kommune, Haderslev Kommune, Karlebo Kommune, ledergruppen indenfor Fagcenter for Socialpsykiatri i Aalborg Kommune samt for ledelsen i Social- og Sundhedsforvaltningen i Frederikshavn Kommune i forbindelse med deres arbejde med et nyt ledelsesgrundlag.